Jaruna
Švestkové semifreddo
Maškrty před téměř 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 3 vejce + 2 žloutky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 220 g krupicového cukru
- 500 ml smetany ke šlehání, ušlehané
- 825 g švestkového kompotu, scezeného a pokrájeného
- červený rybíz a borůvky k podávání
Postup
1 V míse nad vodní lázní šlehejte vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr 6–8 minut do zhoustnutí. Nechte zchladnout.
2 Zlehka krém zamíchejte do šlehačky. Kompotované švestky rozmixujte a opatrně je vmíchejte do směsi. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin či přes noc. Podávejte ozdobené rybízem a borůvkami.
NĚCO NAVÍC: Zvýrazněte chuť několika lžícemi portského, marsaly nebo jiného likérového vína.