Monika
Sýr z plechu
Rychlá jídla před asi 11 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 100 g strouhanky
- 500 g 45% eidamu v celku AQ
- 20 g másla + na vymazání
- 2 lžíce slunečnicového oleje AQ
- 16 brambor AQ
- sůl, kmín
- tatarská omáčka AQ k podávání
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Příprava 25 min. Pečení 25 min.
1. Středně velkou zapékací mísu nebo pekáček vymažte máslem a vysypte polovinou strouhanky. Ke dnu ji klidně i mírně přitlačte. Na strouhanku nahrubo nastrouhejte sýr, navrch dejte zbylou strouhanku a opět přitlačte. Máslo nechte na mírném plameni úplně rozpustit a poté ho smíchejte
s olejem. Směsí pokapejte strouhanku.
2. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba pětadvacet minut, dokud povrch krásně nezezlátne. Mezitím oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na stejně velké kusy. Dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, okmínujte a uvařte doměkka. Brambory sceďte a ihned podávejte se sýrem a tatarskou
omáčkou.
• mražené, 1 kg
• 1 kg • mražená