Standa Fifik
Třešňový krambl s mandlovou drobenkou
Dobroty před téměř 11 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- Ovoce
- třešně
- 1 lžička agáve
- (červené víno)
- Drobenka
- 25 g mandlové mouky
- 10 g strouhaného kokosu
- 25 g celých mandlí
- 20 g másla
- 1 lžička agáve
Postup
Ani jsem se nenadechla a máme po třešních. Jasně, že bych je sehnala v marketu či na trzích, ale domácí jsou prostě domácí. Loni jsem jakýkoliv recept s třešněmi prošvihla. Proto jsem měla radost, že se mi letos vydařil alespoň krambl.
Pro krambly máme doma slabost. Je to super expresní dezert, kterým zaručeně strávníky okouzlíte. Neznám nikoho, kdo by neměl rád drobenku. Navíc ukrývající horké ovoce, doplňte dobrou, nejlépe domácí zmrzlinou... Co chtít víc.
Drobenku jsem tentokrát nedělala klasicky z ovesných vloček či celozrnné mouky, ale bezlepkovou, jen z ořechů a kokosu. Pokud máte, použijte kokosový olej namísto másla, získáte ještě voňavější drobenku. Třešně nemusíte dávat do červeného vína, ale získají určitě zajímavější chuť.