www.delibety.com
Čočkový salát s marinovaným tofu
Šaláty před téměř 11 roky
Ingredience
- 400 g pevného tofu
- 1 lžička chilli omáčky
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 menší červená cibule
- 400 g puy čočky (k sehnání např. v DM drogérii)
- sůl
- 2 lžíce oleje
- 1–2 chilli papričky
- 2 hrsti klíčků
- čerstvá petržel, koriandr
Postup
1. Tofu nakrájíme na stejně velké kostky, vsypeme do plastového sáčku a zalijeme marinádou ze směsi chilli omáčky, sójové omáčky a 1 prolisovaného stroužku česneku, necháme 30 minut marinovat.
2. Druhý stroužek nakrájíme na jemno. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku nakrájíme malá kolečka.
3. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, orestujeme na něm cibuli s česnekem a chilli papričku, necháme zchladnout.
4. Čočku přebereme, propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, lehce osolíme a povaříme asi 20 minut. Čočku necháme vykapat na sítu a zchladnout.
5. Kostky tofu vyjmeme z marinády, napíchneme je na špejle a opečeme do zlatova po všech stranách na pánvi na zbylém oleji.
6. Zchladlou čočku promícháme s orestovanou směsí cibule, česneku a chilli papriček. Dochutíme solí, pepřem, pokapeme marinádou z tofu. Každou porci čočky ozdobíme klíčky, špízem z tofu a natrhanými čerstvými bylinkami.