Sevillana
Cuketové rolky s mátou a mandlemi
TAPAS před téměř 11 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- (10 ks)
- 1 lžička olivového oleje
- 1 střední cuketa
- sůl, pepř
- 1/2 vaničky tvarohu
- 100 g lučiny (kozího sýra)
- pár kapen citrónové šťávy
- hrst čerstvé máty
- hrst mandlí
- sůl, pepř
Postup
Cuketu jsem si omyla, odřízla konce a opatrně nožem nakrájela na tenké plátky. Škrabku nedoporučuji, plátky by byly příliš tenké a vznikly by Vám spíš nudle. Plátky jsem osolila, opepřila a na lžičce olivového oleje restovala. Mezitím jsem si smíchala tvaroh s lučinou/kozím sýrem, citrónovou šťávou, natrhanými lístky máty, kousky mandlí solí a pepřem. Poté jsem jen rolky mazala směsí a opatrně srolovala. Nejlepší je podávat rolky pokud možno okamžitě. Později cuketa pouští trochu vody a rolky jsou rozblemcanější a už ne tak chutné.C