Sevillana
Nicejský salát se zelenými fazolkami a tuňákem
ENSALADAS před téměř 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- hrst blanšírovaných zelených fazolek
- konzerovaný tuňák v olivovém oleji
- rajče pokrájené na klínky
- hrst nasekané jarní cibulky
- lžíce černých oliv
- lžíce jemně sekané bazalky
- sůl, čerstvě mletý pepř
- citronová šťáva
- vejce
- sardelové řezy
Postup
Příprava jídla
Dejte do mísy hrst blanšírovaných zelených fazolek, rozdrobte na ně slitého konzerovaného tuňáka v olivovém oleji, přidejte rajče pokrájené na klínky, hrst nasekané jarní cibulky, lžíci černých oliv a lžíci jemně sekané bazalky. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem, zakápněte citronovou šťávou a promíchejte. Při podávání můžete ozdobit vejcem uvařeným natvrdo a sardelovými řezy.