Klára Pešková Janečko
domácí ricotta
Chuťovky před téměř 11 roky z www.facebook.com
Ingredience
- Suroviny:
- 1,5 l mléka
- 0,5 l smetany
- 1 lžička mořské soli
- 4 lžíce citronové šťávy
- Mléko, smetanu a sůl dáme do hrnce a ohříváme na 80 °C. Pak přilijeme citronovou šťávu, snížíme plamen a ohříváme další 4 minuty. Pak vypnete plamen a necháme na teplém sporáku dalších 6 minut tzv. "dojít". Sundáme ze sporáku a necháme hrnec se směsí odpočívat tak hodku a půl při pokojové teplotě. Pak si vezmeme cedník, vyplníme nějaký plátýnkem, nalijeme směs a necháme tak 2 hodinky okapávat. Pak už akorát dáme do mističky...a do ledničky. Vydrží nám asi 4-5 dní. A co s ní? Vyzkoušet můžete třeba tyhle plněné brambory a doplnit je výtečnou krkovičkou: http://www.receptynakazdyden.cz/recept/krkovicka-ze-selete-a-brambory-s-ricottou
- — Krkovička ze selete a brambory s ricottou (fotky: 5)