Zuzana Fabriciova
Cizrnový hummus
Lehké večeře před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 250 g cizrny, vařené nebo konzervované, scezené
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nebo více, chcete-li)
- sekanou zelenou petrželku
- sůl, pepř, případně paprika nebo chilli
- na dochucení
Postup
Příprava jídla
1. Vařenou nebo konzervovanou cizrnu vsypte do robotu a rozmixujte. Postupně při tom přilévejte olej; trochu si však ponechte stranou na zakápnutí. Na závěr přidejte kořenicí přísady a krátce prošlehejte, aby se vše spojilo do hladké pasty.
2. Hummus můžete podávat ihned, chutná za tepla i studena. Pokud vám nějaký zbude (v chladu vydrží i několik dnů), zakápněte ho olejem, aby pasta neosychala. Podávejte jako pomazánku na chléb nebo jiné pečivo, s drobným slaným pečivem, případně s chipsy jako dip. S hummusem samozřejmě skvěle ladí i chlebové placky.