Zuzana Fabriciova
Peprný kozí sýr se sušenými rajčaty
Lehké večeře před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 lžíce drcených zrnek černého pepře
- 2× 100 g kozího sýra s kůrkou
- 100 g sušených rajčat v oleji, okapaných
- a nasekaných
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- 150 g směsi salátových lístků
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Příprava jídla
1. Na talíř rozprostřete pepř. Sýry podélně rozpulte a řeznou stranou je přimáčkněte do pepře. Rozpalte grilovací pánev a položte na ni plátky sýra kořením dolů. Opékejte dvě tři minuty, aby zezlátl a byl krásně křupavý. Otočte a pečte ještě minutu; sýr by měl změknout, ale uchovat si tvar.
2. Mezitím smíchejte v misce rajčata, olej a balzamikový ocet, podle chuti osolte a opepřete. Na talíře rozdělte lístky salátu, poklaďte je opečeným sýrem a přelijte rajčatovou zálivkou.
Jak na to
Jestli doma nemáte hmoždíř, dejte zrnka pepře do plastového sáčku, vytlačte vzduch, uzavřete a rozdrťte válečkem, kladívkem nebo čistým kamenem.