www.delibety.com
Ricottové lívance s pomerančem
Lievance mnoho chutí před téměř 11 roky
Ingredience
- Doba přípravy: 20 minut
- Opékání: 10 minut
- Počet porcí: na 18 lívanců
- Ingredience:
- 150 g hladké mouky
- 2 a 1/2 lžičky kypřicího prášku
- 70 g krupicového cukru
- 230 g ricotty
- 250 ml mléka (sojového)
- 1 lžíce strouhané kůry z biopomeranče
- 75 g tmavých rozinek, propláchnutých
- 2 vejce, bílky a žloutky zvlášť
- máslo na opékání
- moučkový cukr na poprášení
- dílky pomeranče na ozdobení
Postup
Prosijte mouku s kypřicím práškem a v míse ji promíchejte s krupicovým cukrem. Přidejte ricottu, mléko, pomerančovou kůru, rozinky a žloutky a promíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho zapravte do těsta.
Potřete máslem rozehřátou nepřilnavou pánev a opékejte na něm lívanečky (stačit by měly asi 2 lžíce těsta na 1 lívanec) 2–3 minuty po každé straně. Před podáváním pocukrujte a doplňte dílky pomeranče.