Kristýna Žďárská
Bramborové chipsy s feta pomazánkou
Brambory před téměř 11 roky
Ingredience
- 3 brambory
- hroubou sůl a čerstvě umletý pepř
- 7 lžic olivového oleje
- 180 g sýru feta
- půl avokáda
- 3 stroužky česneku
- 4 sušená rajčata
Postup
Brambory nakrájejte na tenounké plátky, rozprostřete je na plech s pečicím papírem, posolte je, opepřete, pokapejte 3 lžícemi olivového oleje a dejte je do trouby péct na 20 minut při 200 stupních. Mezitím připravte dip. Sýr rozdrobte do hlubší mísy, přidejte 4 lžíce oleje, avokádo nakrájené na kostičky, prolisovaný česnek a pokrájená sušená rajčata. Dip vyšlehejte metlami (možná bude třeba přidat olej) a podávejte ho spolu s bramborovými chipsy.