Veronika Hlaváčová
Ananasovo-banánové lívance
Sladká jídla před téměř 11 roky z prostreno.bety.cz
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 3 lžíce světlého třtinového cukru
- 2 ks vajec
- 500 ml mléka
- 100 g čerstvého ananasu
- 1 ks zralého banánu
- 20 ml slunečnicového oleje
- - na smažení
- Na polevu
- 150 ml bílého jogurtu
- 6 lžic javorového sirupu
Postup
Mouku dejte do mísy, přimíchejte kypřicí prášek, skořici a cukr. Potom postupně metličkou zašlehávejte vejce a mléko, abyste získali hladké těstíčko. Nakonec do něj vmíchejte i pokrájený ananas a banán.
Lívanečník vytřete olejem, naběračkou do něj postupně vlévejte těsto, vždy mírně přitiskněte ke dnu a opékejte dozlatova.
Až se na povrchu začnou tvořit bubliny, lívanec otočte a opečte i z druhé strany. Podávejte s jogurtem a sirupem.