Veronika Hlaváčová
Dušené kotlety s žampiony
Hlavní jídla před téměř 11 roky z prostreno.bety.cz
Ingredience
- 4 ks vepřových kotlet bez kosti
- - á 180 g
- 2 ks cibule
- 8 stroužků česneku
- 3 ks sterilovaných okurek
- 1 plechovka sterilovaných žampiónů
- - 230 g
- 40 ml olivového oleje
- 200 ml slabého vepřového vývaru
- 150 ml smetany 33%
- 2 lžíce světlé instantní jíšky
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 2 špetky čerstvě mletého pepře
- 4 špetky soli
Postup
Na oleji nechte zpěnit nakrájenou cibulku, přidejte osolené a opepřené maso, orestujte, přidejte jemně nakrájený česnek, velmi jemně nakrájené okurky a zalijte vývarem. Duste, až je maso měkké.
Před koncem dušení přidejte okapané sterilované žampiony, worcesterovou omáčku, smetanu a jíšku.