Veronika Hlaváčová
Guláš ze dvou druhů masa
Hlavní jídla před téměř 11 roky z prostreno.bety.cz
Ingredience
- 400 g vepřové plece
- 400 g hovězího zadního
- 500 g cibule
- 180 g rajčatového protlaku
- 5 lžic oleje
- 3 špetky soli
- 3 špetky čerstvě mletého pepře
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 4 stroužky česneku
- 1 ks feferonky
- 2 krajíce staršího chleba
- - na zahuštění
Postup
Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené, osolené a opepřené hovězí maso, orestujte, přidejte rajský protlak, mletou papriku, zalijte vodou (aby bylo maso přikryté) a duste asi 1 hodinu.
K hovězímu masu přidejte nakrájené osolené a opepřené vepřové maso, podle potřeby podlejte a duste doměkka.
Přidejte rozetřený česnek, kmín, feferonku, chléb a ještě chvíli povařte.
Dochuťte majoránkou a podávejte, nejlépe s chlebem.