Veronika Hlaváčová
Těstoviny s chřestem a kuřecím masem
Lehčí jídla před téměř 11 roky z prostreno.bety.cz
Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce másla
- 3 ks kuřecích prsíček
- - nakrájených na kousky
- 3 stroužky česneku
- - nasekané nadrobno
- 5 lžic citrónové šťávy
- 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry
- 1 hrst nasekané hladkolisté petrželky
- 4 lžíce zakysané smetany
- 250 g zeleného chřestu
- - oloupaného, mírně povařeného
- 3 špetky soli
- 3 špetky čerstvě mletého pepře
- 500 g těstovin fettucini
- - uvařených al dente
Postup
V hluboké pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Postupně, v menších dávkách, na něm osmažte kuřecí kousky dozlatova.
Maso vyjměte z pánve a přidejte česnek, citrónovou šťávu, citrónovou kůru a petrželku. Prohřívejte 2 minuty, vmíchejte zakysanou smetanu, na pánev vraťte kousky kuřete a přidejte chřest nakrájený na kousky velké asi 5 cm. Osolte a opepřete, přidejte těstoviny a dobře promíchejte.
Hned podávejte.