Veronika Hlaváčová
Těstoviny s pažitkou
Lehčí jídla před téměř 11 roky z prostreno.bety.cz
Ingredience
- 250 g širokých těstovin
- - fettucine, papardelle ap.
- 250 ml zakysané smetany
- 180 ml mléka
- 120 g strouhaného parmazánu
- 1 hrst nakrájené pažitky
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 1-2 stroužku česneku
- 2 lžíce másla
Postup
Těstoviny uvařte podle pokynů na obalu.
Mezitím smíchejte zakysanou smetanu, mléko, 60 g parmazánu, pažitku, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
Scezené těstoviny vložte na pánev s máslem, přelijte připravenou zakysanou smetanou, promíchejte, prohřejte a hned podávejte posypané zbyvajícím parmazánem.