Veronika Hlaváčová
Těstoviny s pórkem a špenátem
Lehčí jídla před téměř 11 roky z prostreno.bety.cz
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 ks pórku
- - jemně nakrájeného
- 2 stroužky jemně nakrájeného česneku
- 250 g čerstvých špenátových listů
- 200 ml zakysané smetany
- 3 špetky soli
- 400 g těstovin fusill
- - uvařených a scezených
- 50 g sýra s modrou plísní
Postup
Olej rozehřejte v pánvi, přidejte pórek a nechte jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba patnáct minut. Na posledních pět minut přidejte i česnek.
Poté do pánve vmíchejte špenát, nechte jej lehce zavadnout, přidejte zakysanou smetanu, osolte a vmíchejte uvařené těstoviny. Podávejte s rozdrobeným sýrem.