Veronika Hlaváčová
Zeleninový koláč
Lehčí jídla před téměř 11 roky z prostreno.bety.cz
Ingredience
- 400 g zelených fazolek
- 5 ks vajec
- 120 ml řepkového oleje
- 2 ks oloupané a nakrájené cibule
- 150 g nastrouhaného sýra
- - nejlépe čedaru
- 100 g nakrájeného salámu
- 170 g hladké mouky
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 1 hrst nasekaných piniových oříšků
- 1/2 lžičky soli
Postup
Očištěné fazolky nakrájejte a povařte 10 minut v osolené vodě. Uvařené sceďte a nechte dobře okapat.
Našlehejte ve velké míse vejce a olej.
Přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli, sýr, 2 špetky soli, salám a dobře promíchejte, přidejte prosetou mouku s kypřicím práškem a nakonec fazolky.
Těsto nalijte do formy (20x20 cm) vyložené pečicím papírem, posypte oříšky a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut.