www.delibety.com
Tvarohové gnocchi s jahodami a mátovým cukrem
Jahodové všeličo před téměř 11 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- (2-3 porce)
- Knedlíky
- 1 kostka tvarohu
- 2 vejce
- špetka soli
- 6 lžic kukuřičné mouky
- Přeliv
- jahody
- vanilkový extrakt
- Mátový cukr
- třtinový cukr
- čerstvá máta
Postup
Tvaroh jsem promíchala s vejci, špetkou soli a dosypala moukou. Kdyby bylo těsto příliš lepivé, přidejte mouku. Z těsta jsem na pomoučeném vále tvořila menší oválky. Ty jsem obalila v mouce. Gnocchi můžete klasicky uvařit v osolené vodě. Jakmile vyplavou, měly by být hotové. Případně je můžete opéct na trošce másla. Jahody jsem rozvařila s kapkou vanilkového extraktu. Kdyby se připalovaly, můžete podlít trochou vody, ale mně pustily šťávu, takže to nebylo ani třeba. Na mátový cukr jsem rozmixovala omyté mátové lístky s třtinovým cukrem. Gnocchi jsem podávala přelité rozvařenými jahodami a posypané mátovým cukrem.