Lucie Marouskova
Cibulový koláč s houbami a rukolou
Slaný koláč před asi 11 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 4 lžíce olivového oleje
- 5 červených cibulí, pokrájených na kolečka
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička balzamikového octa
- sůl, pepř
- 500 g listového těsta AQ
- 4 plátky Schwarzwaldské šunky AExc
- 300 g zahradních žampionů AQ
- 100 g mozzarelly
- rukola AQ k podávání
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu březen 2012.
1. Tři lžíce olivového oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a na malém až středním plameni ji deset minut pomalu opékejte. Přidejte tymián, ocet, sůl a pepř a za občasného míchání opékejte dalších pět minut. Troubu rozehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte do kola o průměru asi 28 centimetru, dejte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát jej propíchejte vidličkou.
2. Na těsto navrstvěte opečenou cibuli (asi 3 cm od okraje), natrhanou šunku a žampiony (kloboučkem dolů). Houby potřete zbylým olejem a na koláč přidejte kolečka mozzarelly. Vše osolte a opepřete. Pečte třicet až pětatřicet minut, aby se okraj koláče nafoukl a houby změkly. Podávejte s hrstí rukoly uprostřed.
Tip - Koláč můžete místo rukoly posypat polníčkem, čerstvým špenátem nebo řeřichou.
• chlazené • 1 kg
• 300 g • 100 g = 14,53 Kč • vybrané…