Lucie Marouskova
Italské biolasagne
Těstoviny před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 balíček plochých biolasagní
- 1 tvrdý biotvaroh, nastrouhaný
- 1 balení tofu Country Life
- 400 g pyré s kousky rajčat
- 1 šálek sojanézy (Provamel, sójová majonéza)
- 400 g nakrájených žampionů
- po 1 lžíci sekané petrželky, bazalky, dobromysli, saturejky a tymiánu v biokvalitě nebo z vlastní zahrady
- 2 lžičky sušeného česneku
- mořskou sůl na dochucení
- rostlinný olej na vymazání pekáčku
- hrst oliv a strouhaného sýra
Postup
Příprava jídla
1. Rajčatové pyré smíchejte se žampiony i bylinkami a lehce je osolte. Tofu nastrouhejte a smíchejte s tvarohem, sojanézou, česnekem, petrželkou a solí.
2. Do vymazaného pekáčku na dno rozetřete čtvrtinu rajčatové směsi a na ni položte čtvrtinu lasagní. Na ně rozetřete čtvrtinu sýrové směsi. Vrstvy opakujte, zakončete rajčatovou směsí. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.
3. Lasagne překryjte alobalem, vložte do trouby a pečte zhruba hodinu. Na závěr je posypte sýrem i černými olivami a dopečte bez fólie do mírného zhnědnutí, asi pět minut.