Jaruna
Filátka z amura na kořeněné omáčce
Ryby před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- amur
- 600
- gramů
- (očištěné filety)
- slanina
- 150
- gramů
- olej
- 1
- decilitr
- mrkev
- 100
- gramů
- celer
- 100
- gramů
- cibule
- 1
- kus
- smetana zakysaná
- 250
- gramů
- vývar rybí
- 1
- decilitr
- brambory
- 1
- kilogram
- petržel kadeřavá/kudrnka
- 1
- svazek
- pepř mletý
- sůl
- máslo
Postup
Nakrájíme osm filátek a vždy dvě proložíme na plátky nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme. Opečeme z obou stran a dáme dopéct do trouby.
Mezitím nastrouháme zeleninu nahrubo, cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji, zalijeme vývarem, povaříme, rozmixujeme a nakonec přidáme kysanou smetanu.
Omáčkou přelitou hotovou rybu servírujeme s uvařeným bramborem maštěným máslem s petrželí.