Lucie Marouskova
Těstoviny s tuňákovou omáčkou
Těstoviny před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 lžíce nasekané petrželky, nejlépe hladkolisté
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 čerstvou chilli papričku
- asi centimetrový kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno
- 450 ml passaty (rajčatové pyré prodávané v kartonech podobně jako džusy, např. Valfrutta, 500 g za cca 27 Kč, široká prodejní síť)
- 400 g tuňáka v olivovém oleji, scezeného a rozebraného na kousky
- 400 g těstovin, nejlépe linguine či tagliatelle
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Příprava jídla
1. V hrnci rozehřejte olej. Vsypte dvě lžíce petrželky, česnek, chilli papričku (zbavenou semínek a nasekanou najemno) a zázvor. Promíchejte a krátce osmahněte. Vlijte rajčatové pyré a ještě několik minut povařte. Přidejte kousky tuňáka, osolte a opepřete. Zmírněte plamen a omáčku nechte asi deset minut mírně probublávat.
2. Do osolené vroucí vody vložte těstoviny a povařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus (obvykle to trvá kolem osmi minut; u čerstvých těstovin méně). Sceďte a vraťte do hrnce.
3. Přelijte těstoviny omáčkou a promíchejte. Rozdělte do misek a posypte zbylou petrželkou.
Tip Apetitu
Jako od (italské) babičky: čerstvé těstoviny ve vakuovém balení. Tagliatelle (širší nudle) Antica Pasteria, 500 g za 35 Kč, prodává např. Delvita.