Kate Pergnerová
Tofu v jednoduché omáčce
Tofu VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 400 g tofu
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička mletého pepře
- 250 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 2 - 3 lžičky tapiokový mouky
- olej
- sůl
Postup
Tofu zatížíme mezi papírovými utěrkami. Necháme 30 minut stát a pak nakrájíme na stejné kousky.
Kukuřičnou mouku smícháme s pepřem a obalíme v ní nakrájené tofu. Na rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dokřupava., Ale opravdu dokřupava. V omáčce ta kůrka "povolí".
Na omáčku si smícháme vývar, sójovou omáčku a citrónovou šťávu. Přidáme rajčatový protlak, případně dosolíme.Pridáme tapiokový mouku, rozmícháme a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí. Před podáváním tofu přelijeme omáčkou. Servírujeme s rýží.