Kate Pergnerová
Tofu košíčky
Tofu VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 250 g uzeného tofu
- 2 - 3 malé cibule nebo šalotky
- 2 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky
- 2 hrsti špenátu
- 2 pečené papriky
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- kurkuma
- sůl
- sojová omáčka
- olej
Postup
Tofu položíme mezi papírové ubrousky. Zatížíme a necháme tak půl hodinu, abychom odstranili přebytečnou vlhkost z tofu. V pánvi rozpálíme lžíci oleje. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, jarní cibulku a po 2-3 minutách i česnek. Pak přidáme špenát. Necháme ho změknout. Odstavíme, když se odpaří tekutina.
V míse rozdrtíme tofu. Pečenou papriku nakrájíme na malé kostičky.
Tofu promícháme s paprikou, lahůdkovým droždím, kurkumou a černou solí. Přidáme cibuli se špenátem. Opět promícháme a podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou. Směs naplníme do formiček av troubě vyhřáté na 190 ° C upečeme do zlata. Po upečení košíčky necháme trochu vychladnout a opatrně vyklopíme.