Kate Pergnerová
Paprikovo - houbová pomazánka
Dipy, pomazánky & studené omáčky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 500 g papriky
- 750 g žampionů
- 100 g hlívy ústřičné
- 1 - 2 cibule
- petrželka
- sůl
- pepř
- 2 lžíce hořčičných semínek
- olej
- chilli paprička
Postup
Papriku omyjeme, překrojíme na poloviny a zbavíme semínek. Rozložíme na pekáč a při teplotě 200 ° C pečeme cca 30 minut. Horkou papriku přikryjeme na 5 minut, aby se spařila a dala snadno oloupat.
Velkou cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji. Hlívu a žampiony (poměr a druh hub může být různý) nakrájíme na plátky a přidáme k cibuli. Na mírném ohni občas promícháme, dokud houby nezhnědnou a neodpaří se tekutina. Přidáme sůl a pepř. Na závěr přidáme k houbám petrželku a odstavíme. Houby necháme vychladnout. Do hmoždíře si dáme hořčičná semínka
a rozdrtíme je.
Oloupanou papriku, houby a hořčičná semínka přendáme do mixéru a rozmixujeme. Část hub přidáme před koncem mixování aby byly v pomazánce větší kousky. Můžeme přidat i chilli papričku