Kate Pergnerová
Knedlíčky s celerovou natí, houbami a špenátem
Brambory VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- Knedlíčky:
- mnoho, mnoho celerové natě
- brambory uvařené ve slupce
- hrubá mouka
- hlíva ústřičná
- lesní houby sušené (alespoň půl hodinku namočené ve vodě)!
- špenát
- vývar
- rostlinná smetana
- olej
- sůl
- pepř
- petrželka
Postup
Celerovou nať blanšírujeme par sekund ve vařící osolené vodě. Ihned zchladíme v ledové vodě. Osušíme a nasekáme nebo rozmixujeme nadrobno. Uvařené brambory oloupeme, protlačíme přes lis a smícháme se celerovou natí a hrubou moukou. Z těsta formujeme knedičky. Uvaříme je ve vroucí osolené vodě. Vybíráme jakmile vyplavou na povrch. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme knedlíčky a opékáme je, dokud na některých místech nechytí zlatohnědou barvu, přidáme nakrájenou hlívu a chvíli spolu opékáme. Zalijeme vývarem a přidáme lesní houby. Když se omáčka trochu zredukuje přidáme pár lžic rostlinné smetany. Ochutíme solí a pepřem. Odstavíme a ihned přidáme špenát a promícháme. Podáváme posypané petrželkou.