Kate Pergnerová
Slaný koláč s karamelizovanou červenou cibulí a lilkem
Slané koláče, muffiny VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 4 velké červené cibule
- olej
- lžička hnědého cukru
- 1 menší lilek
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička mletých koriandrových semínek
- listové těsto (takové to už rozválené, srolované je akorát)
- 1 lžíci hrášky
- voda
- kurkuma
- sůl
- pepř
- citron
Postup
Cibuli očistíme a nakrájíme na poloviny, následně na plátky. V pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a na slabém plameni ji necháme pomaličku karamelizovat ( po 15ti minutách jemně osolíme, po cca 30ti přidáme lžičku hnědého cukru). Občas promícháme.
Lilek nakrájíme na kostky, dobře osolíme a necháme pustit šťávu (alespoň 30 minut). Pak ho opláchneme, trochu vymačkáme a na pánvi s trochou oleje opékáme. Během opékání přidáme římský kmín a koriandrová semínka.
Listové těsto podélně překrojíme na 2 části. Hrášku rozmícháme ve vodě, přidáme kurkumu a touto směsí potřeme okraje těsta. Do středu navrstvíme cibuli.
Přidáme opečený lilek a celý koláč upečeme v troubě vyhřáté na 220 ° C. Na závěr dochutíme čerstvě mletým pepřem. Podáváme s citronem.