Kate Pergnerová
Polévka s tofu, houbami a limetkou
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1 litr zeleninového vývaru
- 5 cm zázvor
- 450 ml kokosového mléka
- 200 g pevného bílého tofu
- 500 - 600 g hub
- 8 lžic limetkové šťávy
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky hnědého cukru
- chilli paprička zelená
- koriandrová nať
Postup
Na vývar použijte bujón. Přidejte k němu strouhaný zázvor, přiveďte k varu a pod pokličkou vařte cca 10 minut.
Připravte si ostatní suroviny.
Houby a tofu nakrájejte na menší kusy.
Do vývaru ze zázvorem přidejtee kokosové mléko a houby.
Přidejte nakrájenou chilli papričku, limetkovou šťávu, sójovou omáčku a cukr. Povařte dokud houby nezměknou.
Ihned odstavtee.
Pridejte časť koriandrové natě. Zbylou natí posypte polévku těsne před servírovaním.