Kate Pergnerová
Bramborové vějířky
Brambory VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 4 velké brambory
- 4 lžíceolivového oleje
- sušený rozmarýn
- sůl, pepř
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 2 lžíce dýňových semínek
Postup
Troubu předehřejeme na 220 °C. Brambory omyjeme, dobře očistíme kartáčkem nebo oloupeme.
Připravíme si dvě stejně vysoká prkénka, mezi něž brambory položíme a pokrájíme je po celé délce na plátky. Prkénka zaručí, že bramboru nepřeřízneme celou. Z dvojitého alobalu připravíme čtyři balíčky.
Brambory položíme na alobal řeznou stranou nahoru, vetřeme olej, ochutíme rozmarýnem, solí a pepřem a zabalíme.
Pečeme ve vyhřáté troubě 45-50 minut podle velikosti brambor. Deset minut před dokončením rozevřeme alobal, posypeme směsí semínek a dopečeme.