Kate Pergnerová
Bramborové měsíčky
Brambory VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1/2 cibule nebo 1 větší jarní cibulka
- 4 rajčata
- 1 malá chilli paprička
- olivový olej
- 1 lžička balsamikového octa
- čerstvá petržel
- 800 g brambor
- sůl, pepř
- 2 lžíce sezamových semínek
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Cibuli nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nadrobno pokrájíme. Chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a najemno nasekáme.
Cibuli a chilli papričku orestujeme na lžíci oleje, přidáme nakrájená rajčata a společně s balsamikovým octem povaříme asi 3-5 minut, aby se odpařila část tekutiny. Necháme vychladnout a přimícháme nasekanou petržel.
Omyté brambory osušíme, nakrájíme na měsíčky, promícháme se 4 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem a sezamovými semínky a dáme péct na 30 až 40 minut podle velikosti brambor.
Hotové upečené brambory dosolíme a podáváme s rajčatovou salsou.