Kate Pergnerová
Bramborové knedlíky plněné sójovým "masem" se špenátem
Brambory VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- Bramborové knedlíky
- 600g brambor uvařených ve slupce
- 100g hrubé mouky
- 100g krupice
- 100g sójového granulátu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari
- 1 hrst sušených hub
- 1 malá petržel
- 1 a 1/2 cibule
- olej
- sůl
- Špenát:
- 450g špenátu
- 1/2 cibule
- hrst vlašských ořechů
- sůl
- olej
Postup
Bramborové knedlíky:
Do vařící vody přidáme sójovou omáčku, sušené houby, kari, na kostky nakrájenou petržel, 1/2 cibule a sójový granulát a vaříme po dobu uvedenou na obalu. Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji na pánvi a smícháme se sójovým masem.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. S moukou, krupicí a solí zpracujeme v těsto.
Bramborové těsto plníme sójovým masem. Tvarujeme kuličky nebo válečky.
Vaříme ve vroucí vodě 10-15 minut.
Špenát:
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme špenát. Necháme prohřát a přidáme na drobno nasekané ořechy a osolíme. Protože mi zbylo sójové maso, přidala jsem ho ke špenátu.