Kate Pergnerová
Bramborová kaše se zelím
Kaše VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 700 g brambor, varný typ C
- 250 g syrového zeleného zelí
- 100 g rostlinného másla
- 6 jarních cibulek
- 100 ml ojové smetany nebo sojového mléka
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
Postup
Brambory omyjeme, oloupeme a vaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka.
Zelené zelí nakrouháme a ve vyšší pánvi orestujeme na 50 g másla, trvá to 3-5 minut, dokud zelí nezměkne a jeho okraje nejsou dozlatova.
Očištěné cibulky podélně rozkrojíme a nasekáme včetně zelené natě a přidáme k zelí. Opékáme další 2 minuty.
Slité měkké brambory rozšťoucháme, přidáme smetanu nebo mléko, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Do hrnce s bramborovou kaší přimícháme zelí s jarní cibulkou a podáváme přelité zbylým rozpuštěným máslem samostatně nebo jako přílohu.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
www.ona.idnes.cz