Kate Pergnerová
Bílá houbová omáčka
Omáčky (teplé) VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- Rostlinné máslo (nebo olej)
- lesní houby
- sůl, pepř
- drcený kmín
- 1 lžíce hladké mouky
- 100ml rostlinné smetany
- 100ml sojkyšky
Postup
Dáme rozehřát tuk, na něj dáme houby, osolíme, trochu opepříme, přidáme kmín, podlijeme vodou (aby byly všechny houby namočené) a dusíme dokud nezměknou. V rostlinné smetaně rozmícháme hladkou mouku a přidáme k udušeným houbám. Nakonec přidáme sojkyšku a ještě chvíli povaříme. Pokud je málo omáčky, přidáme vodu. Podáváme s houskovými knedlíky (pozor - klasické knedlíky vegan nejsou). Druhou možností je po udušení houby nakrájet na malinké kousíčky a vylepšit kousky čerstvé bazalky, dále stejný postup a podávat se špagetami.