Kate Pergnerová
Bazalkové brambory
Brambory VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 200 g malých brambor
- asi 4–5 lžic olivového oleje
- 50 g rostlinného másla
- hrst čerstvě nasekané bazalky
- hrubou mořskou sůl a kmín
Postup
Brambory ve slupce omyjte a nakrájejte na měsíčky. Vložte je do zapékací misky, přidejte asi polovinu olivového oleje, hrubou sůl a trochu kmínu a vše promíchejte. Brambory pak vložte na 25–30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a během pečení je asi dvakrát promíchejte.
Když jsou brambory hotové, vyndejte je z trouby a navrch položte kousek másla a nechte jej volně se rozpustit. Podle chuti přidejte ještě trochu extra panenského olivového oleje, aby brambory ještě trochu provoněl. Přisypejte hrst čerstvě nasekané bazalky, promíchejte a můžete podávat.