Kate Pergnerová
Barevné sojové nudličky s čínskou vůní
Soja VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 2 hrsti sojových nudliček (asi 40 g)
- 400 ml zeleninového vývaru, nebo 1/2 kostky Natur bujonu rozmíchaného ve vodě
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžičky koření na čínu
- sůl
- cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- kousek zázvoru (steně velký jako stroužek česneku)
- 1 lžička solamylu
- pórek,
- větší mrkev
- 50 ml vody
Postup
Do vyšší misky nalijeme vroucí vývar (vodu + bujon), ve kterém rozmícháme sojovku, koření a vsypeme sojové nudličky. Pořádně promícháme, přiklopíme a necháme za občasného promíchání nabobtnat.
Nabobtnalé nudličky vyjmene z nálevu - ten nevyléváme! a nakrájíme je na jemné nudličky (nemusí se).
Na větší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek a zázvor. Na mírném plameni restujeme do sklovata, pak přidáme sojové nudličky a restujeme je, až začnou chytat zlatavou barvu.
Pak vše podlijeme nálevem a necháme pár minut lehce provařit.
Solamyl si rozmícháme ve troše studené vody a ihned ho vlijeme do směsi.
Směs necháme přejít pomalým varem, dle chuti jí dosolíme, dokořeníme, přidáme na nudličky pokrájený pórek a mrkev, lehce prohřejeme a pánev odstavíme z tepla. Zelenina má zůstat křupavá.
Jako příloha se hodí rýže i čínské nudle.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
www.toprecepty.cz