Kate Pergnerová
Babiččina bramboračka
Polévky VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 2 mrkve, nakrájené na kolečka
- 1 mladá cibulka, nakrájené na kolečka
- 6–8 kapustiček
- ¼ květáku, rozebraná na růžičky
- 4–5 středních brambor, nakrájených na menší kostky
- kostka zeleninového bujonu bez glutamanu
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky sušené majoránky + čerstvá na ozdobu
- 3 lžíce rostlinného másla
- 4 lžíce hladké mouky
- mořská sůl
Postup
Zeleninu, brambory, bujon, kmín a sušenou majoránku zalijte 2–2,5 litry vody a nechte pomalu vařit asi dvacet minut, až všechno změkne. Pak zeleninu v polévce rozmačkejte šťouchadlem na brambory – polévka se tak krásně zahustí. Pokud vám to nebude stačit, použijte na zahuštění ještě jíšku: rozpusťte máslo a dozlatova na něm osmahněte mouku. Nechte zchladnout, pak pomalu přimíchejte do polévky a ještě aspoň 5 minut vařte. Dosolte a ozdobte čerstvou majoránkou.
Kate Pergnerová před více než 10 roky
www.apetitonline.cz