Kate Pergnerová
Arroz Verde (Zelená rýže)
Rýže VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 3 šálky vody
- špenátové listy
- 2 lžíce sekané petrželové nati
- 2 šálky rýže
- 1 oloupaná cibule
- 1 stroužek česneku, oloupaný
- sůl
- 1 lžíce oleje
- guacamole
Postup
V mixeru ve vodě rozmixujeme špenátové listy s petrželkou.
V litinovém kastrolu rozpálíme olej se suchou přebranou rýží a pražíme, až rýže začne ztrácet barvu přidáme sekanou cibuli a česnek a na prudkém ohni za stálého míchání pražíme dál. Rýže sklovatí, cibule a česnek začne zlátnout a rýže hnědne a dělají se jí černé prdelky. Přidáme vodu s rozmixovanou zeleninou, osolíme a na mírném ohni dusíme bez odkrývání 20 min.
Hotovou rýži namačkáme do prstencového tvořítka a vyklepneme na talíř. Do volného místa uprostřed prstence vložíme guacamole a podáváme jako přílohu.