Kate Pergnerová
Aloo Panak
Recepty z Indie VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 2 svazky čerstvých špenátových listů (bez stonků)
- voda
- 2 lžíce ghee
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 2 středně velké cibule; nakrájené nadrobno
- 1 zelena chilli paprička
- 1 lžička česnekovo-zázvorové pasty
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kašmírského chilli koření
- 5 středně velkých brambor; nakrájené na kostky
- sůl 3/4 lžičky sušené pískavice (kasuri meth)
- 1/2 lžičky Garam masala
- 2 lžíce sojové smetany (nemusi byt!)
Postup
Špenátové listy omyjeme a vložíme do mírně vařící vody na minutku. Scedíme a s troškou vody, ve které jsme je vařili vymixujeme na pastu. V hlubším hrnci zahřejeme ghee a orestujeme na něm římský kmín. Přidáme chilli papričku a cibuli a restujeme, dokud cibule není průsvitná. Přidáme česnekovo-zázvorovou pastu, mletý koriandr a chilli koření, promícháme. Přidáme nakrájené brambory, promícháme, osolíme a podlijeme trochou vody. Na mírném ohni vaříme zakryté asi 20 minut, dokud brambory nejsou měkké. Potom přidáme garam masala, pískavici řecké seno, promícháme nakonec vmícháme smetanu a minutku necháme cele přejít varem. Odstavíme z ohně a přikryté necháme 10 minut odstát. Podáváme s indickými plackami.