Kristýna Žďárská
Portobello plněné kuskusem
Zdravé recepty před téměř 11 roky
Ingredience
- Inšpirované: http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz
- 2 ks žampionů Portobello
- kousek másla
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 malé žampiony
- sůl, kmín
- 60 g celozrnného kuskusu
- 150 ml zeleninového vývaru
- 2 sušená rajčata
- čerstvá petrželka
Postup
Cibuli jsem oloupala a nakrájela na co nejmenší kousky. Zpěnila jsem ji na másle a na minutu přidala na tenké plátky nakrájený česnek, poté přišly na řadu očištěné a na drobno nakrájené žampiony, osolila jsem a posypala kmínem. Míchala jsem do změknutí. Poté jsem přisypala kuskus, zalila vývarem stáhla z ohně a pod pokličkou nechala vstřebat tekutinu. Mezitím jsem si žampiony Portobello očistila a dala předpéct do trouby asi na pět minut. Ke kuskusu jsem přimíchala pokrájená sušená rajčata. Vytáhla žampiony z trouby, naplnila kuskusem a dala zapéct na 10-15 minut. Před podáváním jsem ještě posypala čerstvou petrželkou.