Kate Pergnerová
Francouzský jablečný koláč s drobenkou
Koláče, muffiny... VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 100g celozrnné špaldové mouky
- 100g hladké mouky
- 50g rostlinného tuku Alsan
- 50g jablečného pyré (+3 lžíce)
- 50g třtinového cukru
- 2-3 lžíce sójového mléka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 3 velká (spíše sladká a měkčí) jablka
- - na drobenku tuk Alsan+ovesné vločky+třtinový cukr+skořice
Postup
Troubu zapneme na 180° C. Jablka zbavíme jáder a nakrájíme je na tenké půlměsíčky. Smícháme směs na drobenku a formu na koláč vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.
V míse smícháme oba druhy mouky, kypřící prášek, cukr a sůl. Přidáme jablečné pyré, mléko a povolený tuk a vypracujeme těsto. To dáme do formy a prsty vytvarujeme koláč se zvednutými okraji, který pomažeme třemi lžícemi jablečného pyré, vyskládáme nakrájenými jablky a nakonec posypeme drobenkou. Pečeme asi 30-35 minut.