Kate Pergnerová
Celozrnný makovec
Koláče, muffiny... VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- Těsto:
- 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
- 1 a 1/2 hrnku mletého máku
- 1/2 hrnku přírodního cukru s třtinovou melasou
- 2 hrnky rostlinného mléka
- 1/4 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- Citrónová poleva:
- 2 hrnky moučkového cukru
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1-2 lžíce rostlinného mléka
Postup
Troubu zapneme na 170° C. Plech vymažeme rostlinným olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
V míse smícháme mouku, cukr, mák, sůl a kypřící prášek. Přilijeme mléko a olej a vše smícháme. Těsto nalijeme na plech a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
Moučkový cukr smícháme s citrónovou šťávou a mlékem dle potřeby. Polevou pomažeme vychladlý makovec.