Kate Pergnerová
Jablečná buchta s arašídovým máslem
Koláče, muffiny... VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek sójového mléka (případně jiné rostlinné mléko nebo voda)
- 1/2 hrnku arašídového másla (klidně i víc)
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku cukru
- 1 vanilkový puding v prášku
- 1 kypřící prášek do pečiva
- nastrouhaná jablka
- na drobenku: rostlinný olej+javorový či jiný sirup+jemné ovesné vločky
Postup
Smícháme sypké ingredience. Přidáme olej, arašídové máslo rozmíchané ve vodě a nastrouhaná jablka (část si jich necháme stranou). Vše pořádně promícháme, nalijeme na plech, posypeme zbytkem nastrouhaných jablek a drobenkou a pečeme cca 40-45min při 160°C.