Kate Pergnerová
Apple pie
Koláče, muffiny... VEGAN před téměř 11 roky
Ingredience
- Korpus:
- 190 g polohrubé mouky
- 100 g třtinového cukru
- 1 vrchovatá lžička vinného kamene
- 1/2 hrnku na jemno nastrouhaných jablek/jablečného pyré
- 110 g rozpuštěného Alsanu
- 2 lžíce rostlinného mléka
- Posypka:
- 50 g třtinového cukru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru (koření)
Postup
Předem si Alsanem/olejem vymažeme formu a vysypeme ji polohrubou moukou.
Zpracujeme dohromady, vznikne nám hustší těsto. To vlijeme do formy, poklademe jablky nakrájenými na tenké plátky.
Směsí posypeme jablka (vznikne na nich pak karamelová kůrka) a dáme péct na 180-200° na asi 35-40 minut.