Kate Pergnerová
Batátový krém s uzenou paprikou
Polévky VEGAN před téměř 11 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 1 střední sladká brambora (cca 300 g)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička uzené papriky
- sůl
- 300 ml vody
- 100 ml sojového mléka (smetany)
- citrónová šťáva
- bílý sojový jogurt k podávání
Postup
Bramboru a cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Česnek neloupejte. Promíchejte olivový olej se solí a uzenou paprikou. Směs přelijte na brambory s cibulí, česnekem a důkladně promíchejte, aby se každý kousek obalil. Dejte péct do předehřáté trouby na 30-40 minut. Během pečení párkrát promíchejte. Jakmile budou brambory měkké, vytáhněte je z trouby, česnek vymačkejte a promíchejte se směsí. Vše přesuňte do hrnce a zalijte vodou. Dejte vařit asi na 10 minut. Na závěr rozmixujte, přilijte mléko a ještě chvíli povařte. Dosolte a dochuťte citrónovou šťávou. Rozdělte na talíře, ozdobte lžičkou bílého jogurtu a jemně poprašte uzenou paprikou.