Kate Pergnerová
Kořeněná čočková polévka s kokosovým mlékem
Polévky VEGAN před téměř 11 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 500 ml vody/vývaru
- cca 100 g čočky (hnědá a červená)
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička rostlinného másla
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- špetka skořice
- špetka kardamomu
- špetka muškátového oříšku
- 200 ml kokosového mléka
- hrst špenátových listů
- sůl, pepř
- kokosové plátky
Postup
Přes noc jsem namočte klasickou hnědou čočku. Poté slijte vodu a dejte vařit ve vodě nové s tymiánem a kurkumou a vařte asi 10 minut. Poté přidejte červenou čočku a vařte dalších 10 minut. Mezitím si v jiném hrnci rozehřejte máslo a dozlatova restujte cibuli. Na minutu přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a koření. Přidejte jsem čočku, zalijte kokosovým mlékem a vařte, dokud není čočka měkká. Jakmile stáhnete z plotny, přimíchejte omyté a stonků zbavené listy špenátu a dochuťte solí a pepřem. Polévku podávejte posypanou nasucho opraženými kokosovými plátky.