Jaruna
Grilované roštěnky se salátem
BBQ před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- hovězí maso
- 4
- plátky
- (vysoký roštěnec, celkem asi 400 g)
- olej olivový
- 2
- lžíce
- pepř
- (drcený)
- sůl
- okurka salátová
- 1
- kus
- rajčátka cherry
- 120
- gramů
- salát zelený
- 100
- gramů
- olivy
- 12
- kusů
- (velké)
- olej olivový
- 2
- lžíce
- šťáva citronová
- 1
- lžíce
- sůl
Postup
Plátky roštěnek potřeme olejem, opepříme a necháme v chladničce hodinu odležet.
Rajčátka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a nasypeme do mísy. Listy salátu opereme, necháme dobře odkapat, natrháme je na kousky a přidáme k rajčatům v míse. Okurku oloupeme, podélně překrojíme na půlky a nakrájíme je na plátky. Přisypeme je spolu s olivami do mísy, vše promícháme a salát dochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou a solí.
Odleželé roštěnky osolíme a opečeme na grilu nebo grilovací pánvi z obou stran tak, aby maso zůstalo na řezu růžové. Takto připravené roštěnky pak nakrájíme na silnější plátky. Salát rozdělíme na talíře, obložíme připraveným masem a ihned podáváme.