Lenka
Arabská čočka
Saláty před téměř 11 roky
Ingredience
- MNOŽSTVÍ NA 6 PORCÍ:
- 500 g červené čočky
- 2 lžíce římského kmínu
- 1,5 BIO citron - kůra nasekaná na jemno + šťáva
- hrst hladkolisté petrželky
- hrst koriandrové naťe
- 300 g salátových lístků
- 4 zralé sladké fíky
- 4 sušené datle
- DRESINK
- 140ml panenského olivového oleje
- šťáva z 1,5 citronu
- špetka drcených chilli papriček (nebo sušené)
- sůl na dochucení
Postup
Čočku zalijte vodou a vařte společně s kmínem, zhruba 10-15 mnt, sceďte a nechte vychladnout.
Ochuťte citronovou kůrou a nasekanými bylinkami. V misce smíchejte olej, citronovou šťávu, sůl a drcenné chilli.
Čočku smíchejte s dresinkem, poklaďte do mísy s opraným salátem, dozdobte fíky a datlemi.
recept převzat z časopisu F.O.O.D.