Lucie Hromádková
Krémová špenátová polévka
Polévky před téměř 11 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 50g másla
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozmělněné
- 1 brambora, oloupaná, pokrájená
- 450 ml kuřecího vývaru
- 600 ml mléka
- 450 g čerstvého špenátu
- jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- 3 lžíce husté zakysané smetany
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Máslo rozehřejte ve velkém hrnci s pokličkou. Přidejte cibuli, 5-6 minut ji opékejte, vmíchejte česnek a po minutě rovněž bramboru. Zalijte vývarem a nechte 8-10 minut probublávat, aby kousky brambory částečně změkly. Vlijte mléko a přiveďte k varu. Poté vmíchejte polovinu špenátu a kůru z citronu. Přiklopené vařte 15 minut, nechte zchladnout a rozmixujte. Přidejte druhou polovinu špenátu (dodá polévce čerstvou zelenou barvu) a opět rozmixujte. Pak polévku ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podávejte se zakysanou smetanou.
• mražené, 1 kg
• 1 kg • mražená