Kristýna Žďárská
Malinovopomerančové tiramisu
Dezerty před téměř 11 roky
Ingredience
- 6 žloutků
- 175 g krupicového cukru
- 300 ml smetany ke šlehání
- 500 g mascarpone
- 2 lžíce vanilkového extraktu
- 150 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 100 ml pomerančového likéru (nemusí být)
- 24 cukrářských piškotů
- 350 g malin (nebo jiné drobné ovoce)
- 3 lžíce moučkového cukru na poprášení
Postup
Na rendlík s vroucí vodou posaďte žáruvzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vložte žloutky a cukr a vyšlehejte je do světlé pěny o dvojnásobném objemu. Sejměte z tepla a minutu šlehejte, aby pěna zchladla.
V jiné míse vyšlehejte smetanu, mascarpone a vanilkový extrakt dohusta a krémova. Tuto směs vmíchejte osmičkovým pohybem nebo zlehka příšlehejte ke žloutkům.
Smíchejte čerstvou pomerančovou šťávu a likér. Namočte do směsi polovinu piškotů a naskládejte je na dno servírovací mísy. Zalijte polovinou žloutkovo-smetanové směsi a posypte většinou malin. Zopakujte vrstvy a navrch nasypte zbývající maliny. Dejte na 2 hodiny do chladničky.
Před podáváním pocukrujte moučkovým cukrem.